Hyldebærsuppe – Smagen af efterår
Hyldebærsuppe, der varmer sjælen på kolde efterårsdage. Her er en simpel opskrift, som du kan lave derhjemme og nyde med familien.
Ingredienser:
- 500 g hyldebær
- 10 dl vand
- 2 æbler (boskob eller andet syrlig æble)
- 200 g sukker
- 2 tsk kartoffelmel
Fremgangsmåde:
- Forberedelse: Skyl hyldebærrene grundigt og fjern stilke. Skær æblerne i mindre stykker uden kernehus og skral.
- Kogning: Kom hyldebær, vand og æbler i en stor gryde. Lad det simre i cirka 20-30 minutter, indtil bærrene har afgivet deres saft. Saften skal koge.
- Si saften: Hæld blandingen gennem et klæde eller en fin si for at fjerne frugtkød og kerner.
- Tilsæt sukker: Kom den siede saft tilbage i gryden, tilsæt sukker og kartoffelmel, og rør, indtil sukkeret er opløst. Skær æblerne i mindre stykker og put dem i suppen.
Tips:
- Hyldebærsuppen spises sammen med store hjemmelavede melboller.
Denne opskrift er perfekt til at nyde hyldebærrenes dybe og fyldige smag. Server den varm for at holde varmen på en kold dag.
(Hilde – 1970)