Brunkager – Den Ultimative Juleklassiker
Ingen jul uden brunkager! Denne opskrift er en sand skat fra generationer, der sikrer dig de helt rigtige, sprøde og aromatiske brunkager, som fylder dit hjem med den dejligste duft af jul.
Ingredienser:
- 750 g sirup
- 160 g farin
- 500 g mel
- 125 g margarine eller fedt
- 65 g sukat
- 65 g pomeransskal
- 65 g hakkede mandler og citron
- ½ tsk nelliker
- ½ tsk ingefær
- 1 tsk kanel
- ½ tsk potaske
- ½ tsk hjortetaksalt
Fremgangsmåde:
- Varm siruppen op i en gryde sammen med margarinen, så det bliver flydende og lettere at arbejde med.
- Rør farin i, og lad det smelte sammen til en jævn masse.
- Bland mel med krydderierne (nelliker, ingefær og kanel), og tilsæt det langsomt i sirup-blandingen.
- Hak sukat, pomeransskal, mandler og citron fint, og bland det i dejen.
- Tilsæt både potaske og hjortetaksalt til dejen. Rør det hele godt sammen.
- Form dejen til ruller (ca. 4-5 cm i diameter) og pak dem ind i bagepapir eller plastfolie. Lad dem hvile i køleskabet natten over, så smagen udvikler sig.
- Når du er klar til at bage, skær rullerne i helt tynde skiver (jo tyndere, desto sprødere brunkager).
- Bag brunkagerne i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne.
Tips til servering:
Brunkager er perfekte til en kop kaffe eller gløgg og er en uundgåelig del af julens småkageudvalg. Prøv også at dyppe dem i lidt chokolade for en ekstra lækker detalje!
(Hilde – 1970)