Ægte Italiensk Carbonara – Opskrift til 4 personer

Ægte Italiensk Carbonara – Opskrift til 4 personer

Der findes mange versioner af den klassiske Carbonara, men her får du en nem og smagfuld opskrift med et dansk twist og masser af sort peber – præcis som den skal være!

Ingredienser:

  • 200 g røget bacon
  • 1 æg
  • 250 g frisk pasta
  • 150 g revet Parmigiano Reggiano
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Masser af friskkværnet sort peber
  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

  1. Forbered saucen:
    I en skål blandes det revne Parmigiano Reggiano, det pressede hvidløg og ægget. Rør det sammen og stil skålen klar til senere.
  2. Steg bacon:
    Skær bacon i strimler og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande med lidt olivenolie.
  3. Kog pastaen:
    Kog pastaen i saltet vand, indtil den er al dente. Husk at gemme noget af pastavandet – det bliver guld til saucen!
  4. Lav carbonara-saucen:
    Når baconen er færdig, skru ned for varmen og tilsæt cirka 100 ml af det varme pastavand. Hæld derefter skålen med ost, hvidløg og æg i panden. Rør rundt og sluk for varmen – saucen må ikke koge.
  5. Bland pasta og sauce:
    Kom den varme pasta direkte i panden og vend det hele godt sammen. Tilsæt ekstra pastavand, hvis saucen er for tyk – den skal være dejligt cremet.
  6. Smag til og server:
    Tilsæt salt og masser af friskkværnet sort peber. Drys gerne lidt ekstra peber på toppen ved servering. Server straks – carbonara skal nydes varm!

Buon appetito! 🧄🥓🧀🍝
(Knud – 2019)