Ægte Italiensk Carbonara – Opskrift til 4 personer

Der findes mange versioner af den klassiske Carbonara, men her får du en nem og smagfuld opskrift med et dansk twist og masser af sort peber – præcis som den skal være!
Ingredienser:
- 200 g røget bacon
- 1 æg
- 250 g frisk pasta
- 150 g revet Parmigiano Reggiano
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Masser af friskkværnet sort peber
- Olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Forbered saucen:
I en skål blandes det revne Parmigiano Reggiano, det pressede hvidløg og ægget. Rør det sammen og stil skålen klar til senere. - Steg bacon:
Skær bacon i strimler og steg dem gyldne og sprøde på en varm pande med lidt olivenolie. - Kog pastaen:
Kog pastaen i saltet vand, indtil den er al dente. Husk at gemme noget af pastavandet – det bliver guld til saucen! - Lav carbonara-saucen:
Når baconen er færdig, skru ned for varmen og tilsæt cirka 100 ml af det varme pastavand. Hæld derefter skålen med ost, hvidløg og æg i panden. Rør rundt og sluk for varmen – saucen må ikke koge. - Bland pasta og sauce:
Kom den varme pasta direkte i panden og vend det hele godt sammen. Tilsæt ekstra pastavand, hvis saucen er for tyk – den skal være dejligt cremet. - Smag til og server:
Tilsæt salt og masser af friskkværnet sort peber. Drys gerne lidt ekstra peber på toppen ved servering. Server straks – carbonara skal nydes varm!
Buon appetito! 🧄🥓🧀🍝
(Knud – 2019)