Pasta med kødsovs – en klassiker der aldrig fejler

Der er noget trygt og hjemmeligt over en god omgang pasta med kødsovs. Denne opskrift er både nem og smagfuld – perfekt til en hverdagsaften med familien. Den tager udgangspunkt i en enkel men aromatisk kødsovs med masser af smag.
Til 4 personer bruges følgende:
500 g hakket oksekød
1 stort løg
3 laurbærblade
1 spsk balsamicoeddike
1 dåse økologiske tomater
1 dåse tomatpuré
Salt og peber
2 spsk tørret basilikum
1 tsk gurkemeje
1 fed hvidløg
150 g vand
250 g pasta
olivenolie til stegning
Start med at stege det hakkede oksekød og det hakkede løg på en pande ved høj varme. Det hele skal blive godt brunt – det giver dybde til smagen.
Tilsæt derefter dåsetomaterne, tomatpuréen, vandet og alle de øvrige ingredienser. Rør det godt sammen, skru ned til middelvarme og lad det simre i cirka 30 minutter.
I mellemtiden koges pastaen efter anvisningen på pakken. Når den er færdig, hældes vandet fra og pastaen blandes sammen med kødsovsen.
Server straks – gerne med lidt friskrevet parmesan, hvis man har lyst.
En ret, der smager af kærlighed og samvær – enkel, velsmagende og altid et hit.
(Knud – 2021)