Nick’s chokoladekage
Denne chokoladekage er en favorit, som aldrig skuffer. Den er perfekt til hverdagsforkælelse eller til en hyggelig sammenkomst med venner og familie. Kagen er dejlig svampet og fyldt med smag. Her er opskriften, som vil bringe minder frem og skabe nye smagsoplevelser!
Ingredienser:
- 200 g rapsolie
- 500 g sukker
- 400 g mel
- 60 g kakao + 1 espresso)
- 6 æg
- 3 teskefulde vaniljesukker
- 2 teskefulde natron
- 1/2 liter kærnemælk
- Lidt smør til formen
- 250 g flourmelis & 6 spiseske varmt vand til glasuren
Fremgangsmåde:
- Rør det hele godt sammen med en piskeris, indtil dejen er jævn og fri for klumper ca. 5 min.
- Hæld dejen i en smurt form – husk, jo højere form, jo længere bagetid.
- Efter bagning glaseres kagen – med flourmelis som er blandet med ganske lidt varmt vand.
Bagetid:
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 40 minutter (muffins tager ca. 20 min)
- Hold øje med kagen – den er færdig, når en strikkepind kommer ren ud.
- Det er nok til en halv bradepande
(Nick – Dansk – 2002-02-15)