Pandekager Opskrift
Hvis du har lyst til at lave nogle lækre, danske pandekager, så er denne enkle opskrift perfekt! Danske pandekager er tyndere end de amerikanske og minder mere om crêpes. De er ideelle med forskellige typer fyld og toppings. Her får du en opskrift, der giver cirka to pandekager:
Ingredienser:
- 90 g mel
- 1 knivspids salt
- ½ tsk. sukker
- ½ tsk. kardemomme
- 3 dl mælk
- 2 æg
- smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne i en skål, indtil du har en glat dej.
- Varm en pande op med lidt margarine.
- Hæld en lille mængde dej på panden, så overfladen kun lige er dækket.
- Steg pandekagen gylden på begge sider.
Serveringsforslag:
Danske pandekager smager fantastisk med forskellige slags fyld. Prøv dem med marmelade, chokolade, karamel eller et drys sukker.
God til: Hvad kan man putte på. Marmelade, nutella, kanel sukker, peanut butter, flourmelis, vanillie is.
De kan også bruges som mad pandekager uden kardemomme.
Velbekomme!
(Jette – 1994)