Filippinske Ensaymadas – bløde og søde

Ensaymadas er filippinske, luftige brød fyldt med smørcreme og toppet med revet ost.
Perfekte som en sød snack eller til kaffen.
Her får du en nem og lækker version med frisk gær.
Ingredienser
Dej:
- 120 g vand
- 50 g sukker
- 50 g frisk gær
- 80 g saltet smør
- 3 æggeblommer
- 1 helt æg
- 330 g hvedemel
- ¼ tsk salt
Smørcreme:
- 100 g smør, stuetempereret
- 30 g flødeost
- 80 g flormelis
- frisk revet ost til toppen
Sådan gør du
- Dejen:
Rør det sammen til dejen er glat og smidig.
Dæk til og lad hæve i 1 time et lunt sted. - Form og anden hævning:
Del dejen i stykker à ca. 50 g og læg dem i muffinform.
Lad dem hæve i yderligere 1 time. - Bagning:
Forvarm ovnen til 175°C.
Bag ensaymadas i 13 minutter, til de er let gyldne. - Smørcreme:
Rør smør, flødeost og flormelis sammen. - Top og servering:
Når ensaymadas er kølet let af, smøres et godt lag smørcreme på.
Riv gerne lidt ost over toppen.
Sæt dem i køleskab og servér kolde.

(Chef RV – 2025)