Vanillekranse Opskrift – Lækre Hjemmelavede Julegodter

Vanillekranse Opskrift – Lækre Hjemmelavede Julegodter

Vanillekranse er en klassisk julesmåkage, der med sin sprøde konsistens og lækre vanillesmag er et hit hos de fleste. Her får du en opskrift, der giver ca. 80 stk., perfekt til at dele med familie og venner i juletiden.

Ingredienser:

  • 50 g mandler
  • ½ vanillestang (eller 1 tsk. vanilliesukker)
  • 175 g mel
  • 60 g kartoffelmel
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 æg

Fremgangsmåde:

  1. Smelt mandlerne og hak dem fint.
  2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  3. Bland mel, kartoffelmel, vanillekorn, sukker og æg i en skål.
  4. Tilsæt mandlerne, og ælt dejen let sammen.
  5. Lad dejen hvile koldt i mindst et par timer, gerne længere for en endnu bedre konsistens.
  6. Når dejen er klar, kør den gennem en kødhakker med stjerneformet hulskive, eller rul små stykker og form dem til kranse.
  7. Læg vanillekransene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bagetid:
Bag vanillekransene i ca. 7 minutter ved 200 °C, til de er let gyldne.

Tips:
For at få en ekstra intens vanillesmag, kan du bruge vanillesukker sammen med vanillestangen. Husk at holde øje med småkagerne under bagningen, så de ikke bliver for mørke.

Nyd dine hjemmelavede vanillekranse sammen med en kop varm kakao eller gløgg – det perfekte juleindslag!

(Jette — 1994)