Hjemmelavet æbletærte

Hjemmelavet æbletærte

Denne opskrift på en klassisk æbletærte er fra min egen kogebog, skrevet ned i april 2018. Den er nem at lave og smager vidunderligt, perfekt til en hyggelig eftermiddag med en kop kaffe eller te.

Ingredienser:

  • 120 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 180 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. smør til smøring
  • Rasp fra tvebakker (ca. 2 tvebakker)
  • 5 stk. mellemstore danske æbler, gerne boskop eller ingridmarie for smag, ikke de søde spiseæbler

Fremgangsmåde:

  1. Pisk hvedemel, smør, sukker, æg, bagepulver og vanilliesukker sammen i en skål.
  2. Smør et ildfast fad med smør og drys med rasp fra tvebakker.
  3. Put dejen i det smurte fad.
  4. Skræl og skær æblerne i små både. Fordel dem jævnt oven på dejen.
  5. Drys med kanelsukker.
  6. Bag tærten i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter.

Servering:

Servér æbletærten lun, gerne med lidt græsk yougurt til eller med en klat flødeskum.

God fornøjelse!

(Knud – 2018-04-22)