Ovnbagte Æbler med Smør, Kanel, Rosiner og mandler.
En lækker efterårs- eller vinterdessert, der er nem at lave og fuld af smag!
Ingredienser pr. person
- 1 æble
- 2 spsk. smør
- Kanel, rosiner og hakkede mandler
Fremgangsmåde
- Vask æblerne grundigt og fjern kernehuset.
- Rids æblerne let i skindet, både på siderne og ovenfra, så de får en smuk form og bliver let bløde under bagningen.
- Smelt smørret og bland det med kanel. Fyld æblet med smør-kanel-blandingen og tilsæt rosiner i midten. Læg nogle hakkede mandler overpå.
- Placer æblerne i et ovnfast fad smurt med lidt smør i bunden.
- Forvarm ovnen til 220°C og bag æblerne i 30 minutter på anden rille fra bunden.
Serveringstip
Server æblerne med kold flødeskum for at give en skøn kontrast mellem det varme og kolde. Husk! Drys æblerne godt med sukker inden de sættes i ovnen for ekstra sødme.
Prøv denne opskrift og lad dig forføre af duften af kanel og smør!
Husk! Der til en kold flødeskum ved servering. Og drys æblerne godt med sukker inden de stilles i ovnen.
(Jette – 1994)